معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت معدن و تجارت گیلان با اشاره به اجرای ماده 5 تصویب نامه ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها در گیلان گفت: کلیه مشاورین املاک استان باید معاملات خود را بر بستر سامانه ثبت اسناد و مستغلات انجام دهندو از این پس مبایعه نامه‌های کاغذی نامعتبر هستند.

به گزارش تکتم نیوز؛ محمد فیض گفت: در راستای ابلاغ دستورالعمل اجرای ماده قانونی، مشاوران املاک باید همه معاملات فروش و اجاره املاک خود را در سامانه املاک و مستغلات ثبت و کد رهگیری صادر کنند در غیر اینصورت به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.

طبق ماده ۵ تصویب نامه ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها هرگونه ارائه خدمات به متقاضیان فروش و اجاره ملک پس از ثبت اطلاعات طرفین در سامانه امکان پذیر است و مشاورین املاک موظف اند بر اساس اطلاعات اقامتگاه ثبت شده در سامانه، نسبت به اخذ شناسه رهگیری از سامانه معاملات اقدام نمایند.

در راستای اجرای ماده (۱۸) قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰، مشاوران املاکی که بدون اخذ شناسه رهگیری نسبت به انجام معاملات خرید، فروش و یا اجاره اقدام نمایند، حسب مورد مشمول مجازات تخلفات مقرر در قانون نظام صنفی مصوب ۱۳۸۲ با اصلاحات بعدی آن و قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی آن می‌شوند.

وی اضافه کرد: با اجرای این قانون با یک کد پستی فقط یک معامله انجام می شود و قابلیت فروش ملک به چند نفر وجود نخواهد داشت، قلم خوردگی‌ها و جعل سند نیز از بین خواهد رفت و سند صادر شده برای محاکم قضایی دارای اعتبار است.

وی تصریح کرد: شفاف شدن جریان معاملات در سطح جامعه، اجازه فعالیت به مشاوران املاک دارای پروانه کسب و جلوگیری از فعالیت فاقدین پروانه از دیگر مزایای اجرای این دستورالعمل است.

فیض از شهروندان گیلانی خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف موارد را به شماره تلفن ۱۲۴ این اداره کل گزارش کنند و افزود: ۱۵ هزار مشاور املاک دارای پروانه در استان گیلان فعالیت دارند که از این تعداد پنج هزار مورد در شهرستان رشت قرار دارند. طبق بررسی های میدانی از ابتدای سال جاری تا دی ماه ۹۰۰ مشاور املاک بدون پروانه شناسایی شده است.

وی عمده تخلف انجام شده در این حوزه را عدم ارائه کد رهگیری، عدم ارائه صورتحساب، دریافت کمیسیون بیش از مبلغ مصوب اعلام کرد.