به گفته رئیس مرکز بهداشت گیلان، تب دنگی از بیماریهای منتقله ناشی از گزش پشه آئدس است که باید ضمن رعایت بهداشت فردی، محیط پیرامونی زیست انسان تمیز باشد چرا که این پشه در محیط های تیره و آب مانده، تخم ریزی می کند.

تکتم نیوز/سیدمحمود رضوانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا از طریق گزش پشه آئدس منتقل میشود، اظهار کرد: بیمارهایی که این ویروس ها در اثر گزش پشه ایجاد میکند هنوز واکسن موثر و درمان قطعی ندارد.
وی با بیان اینکه پشه آئدس روزگز است، افزود: بیشترین گزش این پشه هنگام طلوع و غروب خوروشید (فلق و شفق) و در اماکن مسقف است.
رئیس مرکز بهداشت گیلان با بیان اینکه پشه آئدس معمولا در ضروف نگهداری آب تخم گذاری می کنند، گفت: سطل، زباله های که در آن آب جمع می شود، آبشخور حیوانات و پرندگان، زیرگلدانی ها و یا لاستیک های فرسوده و رها شده بهترین بستر تخم گذاری پشه آئدس است.
رضوانی با بیان اینکه پشه آئدس به گیلان ما ورود کرده و شناساسی نیز شده، خاطرنشان کرد: این پشه از بین رفتنی نیست و همیشه باقی خواهد ماند اما باید با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، مراقب بود و از گزند بیماری های منتقله آن در امان ماند.
وی با اعلام اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۶ مورد تب دانگ در کشور گزارش شده، تصریح کرد: اغلب این بیماران (۱۳۸ مورد) از کشور امارات به ایران بوده است.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، تنها یک مورد بیمار از کشور امارات وارد استان گیلان شد که پس از شناسایی و با مسوولیت پذیری، خود را ایزوله و پس از بهبودی کشور را ترک کرد.
رضوانی با اذعان به اینکه تنها هشت مورد انتقال بیماری تب دانگی در داخل کشور و منطقه‌ای گزارش شده، خاطرنشان کرد: از کل بیماران مبتلا به تب دانگی، یک نفر جان خود را از دست داد که آن نیز بیماری زمینه‌ای داشت.
وی علائم بیماری تب دنگی را تب، سردرد، درد مفاصل و استخوان، درد پشت چشم و بی اشتهایی و تهوع اعلام کرد و گفت: پشه آئدس آلوده با گزش انسان، بیماری را به افراد منتقل میکندو ویروس تب تنگی از انسان بیمار به پشه آئدس منتقل شده و سپس توسط پشه آلوده به افراد سالم منتقل می شود.