نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی مجلس می‌گوید: بهتر است رئیس‌جمهور توسط رهبری انتخاب شود، این کار با مردم‌سالاری دینی هیچ مغایرتی ندارد، برخی رؤسای جمهور گذشته دچار انحرافات و اعوجاجات فکری بوده‌اند‌.

تکتم نیوز/عثمان سالاری، نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر این که بهتر است با تغییر شکل نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی، رئیس‌جمهور توسط مقام رهبری انتخاب شود گفت: زمانی که رئیس اصلی حکومت ما، شخص ولی فقیه است، بهتر است رئیس‌جمهور که وظیفه اداره قوه مجریه را برعهده دارد، توسط مقام رهبری تعیین شود. این کار هیچ مغایرتی با اصل مردم‌سالاری دینی ندارد، زیرا مردم‌سالاری دینی یعنی حق تعیین سرنوشت و در جمهوری اسلامی، مقام رهبری نیز با واسطه توسط مردم انتخاب می‌شود. یکی از عوامل اصلی بروز برخی مشکلات در کشورمان طی دهه‌های گذشته، این بوده است که بعضی افرادی که بعد از انقلاب به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شدند، دچار انحرافات یا اعوجاجات فکری بودند و خط مشی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها در زمینه‌های مختلف، تطابق کامل با نظرات رهبری نداشت.
وی در ادامه تاکید کرد: زمانی که رئیس اصلی حکومت ما، شخص ولی فقیه است، بهتر است رئیس‌جمهور که وظیفه اداره قوه مجریه را برعهده دارد، توسط مقام رهبری تعیین شود و حتما این روش به ایجاد تمرکز و شتاب بیشتر در عملکرد قوه مجریه کمک می‌کند.
انتخاب رئیس‌جمهور توسط رهبری باعث هماهنگی بیشتر در حاکمیت می‌شود
سالاری در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب رئیس‌جمهور توسط رهبری با اصل مردم‌سالاری دینی که نظام جمهوری اسلامی ایران براساس آن بنا نهاده شده است، مغایرت قرار دارد یا خیر، گفت: حتما این کار هیچ مغایرتی با اصل مردم‌سالاری دینی ندارد، زیرا مردم‌سالاری دینی یعنی حق تعیین سرنوشت و در جمهوری اسلامی، مقام رهبری نیز با واسطه توسط مردم انتخاب می‌شود، به نحوی که نمایندگان مجلس خبرگان را مردم انتخاب می‌کنند و آنها نیز شخص رهبر را انتخاب می‌کنند. این نص صریح قانون اساسی است که بالاترین مقام کشور نیز با رأی غیرمستقیم مردم انتخاب می‌شود.

بهتر است رئیس‌جمهور توسط رهبری انتخاب شود، این کار با مردم‌سالاری دینی هیچ مغایرتی ندارد، برخی رؤسای جمهور گذشته دچار انحرافات و اعوجاجات فکری بوده‌اند‌.

نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مغایر دانستن انتخاب رئیس‌جمهور توسط رهبری با اصل مردم‌سالاری دینی، مثل این است که بگوییم همین حالا انتخاب وزرا توسط رئیس‌جمهور با مردم سالاری دینی در تناقض قرار دارد، در حالی که این‌طور نیست و مردم، رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند و او نیز وزیران را انتخاب می‌کند. پیشنهاد ما این است که در آینده و در یک نظام پارلمانی مطلوب در ایران، رهبری که با رأی غیرمستقیم مردم انتخاب می‌شود، بتواند شخصاً رئیس‌جمهور را انتخاب کند.
این حقوقدان در ادامه بیان کرد: تغییر فرآیند انتخاب رئیس‌جمهور در ایران باعث افزایش شتاب و تمرکز قوه مجریه در انجام وظایف خود می‌شود. یکی از عوامل اصلی بروز برخی مشکلات در کشورمان طی دهه‌های گذشته این است که بعضی افرادی که بعد از انقلاب به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شدند، دچار انحرافات یا اعوجاجات فکری بودند و خط مشی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنها در زمینه‌های مختلف، تطابق کامل با نظرات رهبری نداشت، اما اگر این تطابق و تجانس وجود داشت، بسیاری از مشکلات ایجاد نمی‌شد.
وی در پایان تصریح کرد: اگر رئیس‌جمهور توسط رهبری انتخاب شود، با توجه به این که هم‌اکنون فرماندهان نیرو‌های مسلح، رئیس قوه قضاییه و برخی دیگر از مقامات ارشد کشور نیز توسط رهبر انقلاب انتخاب می‌شوند، حتما هماهنگی‌ها در سطح کلان حاکمیت افزایش خواهد یافت. لازم است روی این حالت از تغییر شکل نظام کشور از ریاستی به پارلمانی کار کنیم و در دوره کنونی مجلس شورای اسلامی، مطالعاتی را در این زمینه آغاز کرده‌ایم.