روزنامه اصلاح‌طلب اسامی ۱۵ نماینده جبهه پایداری که بر استیضاح وزیر اقتصاد اصرار دارند را منتشر کرده است.

تکتم نیوز/هنوز ۶ ماه از استقرار دولت جدید به ریاست‌جمهوری پزشکیان سپری نشده است که موتور استیضاح وزرای کابینه از سوی طیف پایداری در پارلمان، روشن شد. در میان وزرایی که نامشان برای استیضاح مطرح شد، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در اولویت قرار گرفت و قرار است جلسه استیضاح او در دوازدهم اسفند ماه برگزار شود. همان‌طور که محمدصالح جوکار، نماینده اصولگرای نزدیک به جبهه پایداری به نامه‌نیوز گفته «از آقای وزیر اقتصاد شروع کردیم و اگر پاسخ نگرفتیم سراغ مسئولان اجرایی دیگر می‌رویم». چنین رویکردی در شرایطی که دولت در وضعیت سخت اقتصادی و تحریم و روی کار آمدن ترامپ، نیازمند ثبات و آرامش برای پیشبرد برنامه‌های خود است، یک جمع ۱۵ نفره بیشترین تلاش را برای زمین زدن برنامه‌های دولت انجام می‌دهند تا نه تنها به عملکرد وزارتخانه‌های دولت جدید آسیب بزنند بلکه با استیضاح همتی، که سکان هدایت وزارتخانه کلیدی اقتصاد را در دست دارد، بازار را در روز‌های پایانی سال و دو هفته مانده به عید نوروز به هم بریزند که طبعا می‌تواند نارضایتی ایجاد کند و صدمات جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد سازد.

عبدالناصر همتی، نخستین وزیری است که نامش برای استیضاح مطرح شد. دولت پزشکیان که مدت زمان کوتاهی از آغاز فعالیتش می‌گذرد از همان ابتدا با موجی از تلاش‌های استیضاح از سوی نمایندگان مجلس مواجه شده بود که این امر نشان‌دهنده آغاز یک دوره تازه‌ای از تنش‌های سیاسی برای دولت چهاردهم خواهد بود. در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی پزشکیان، عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد، موفق به کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس شد و تنها با کسب ۱۹۲ رای موافق به این سمت دست یافت. با این حال، مدت زمان زیادی سپری نشد که زمزمه‌های استیضاح وی در مجلس به طور جدی و محسوس افزایش یافت و به یکی از موضوعات اصلی محافل سیاسی و رسانه‌ای تبدیل شد.

نامه استیضاح با امضای بیش از ۹۰ نفر از نمایندگانی که همسو با جبهه پایداری هستند، اعلام وصول شد، اما از میان این ۹۰ نفر ۱۵ نفر هسته سخت استیضاح هستند که عموماً نامشان در بسیاری از موضوعات همچون مخالفت با رفع فیلترینگ، اجرای قانون حجاب و مخالفت با دولت پزشکیان دیده می‌شود. این افراد عبارتند از:

۱- امیرحسین ثابتی، نماینده تهران. ثابتی از چهره‌های وابسته به جریان پایداری محسوب می‌شود. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۳ عضو ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بود و حتی در زمان ثبت‌نام جلیلی برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری در وزارت کشور، وی را همراهی می‌کرد.

۲- حمید رسایی است که نیازی به معرفی ندارد. ۳- مرتضی آقاتهرانی، عضو جبهه پایداری است. ۴- مهدی کوچک‌زاده او نیز نامش همیشه در میان مخالفان دولت بوده و هست اکنون خواستار استیضاح همتی است. ۵- قاسم روان‌بخش، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و از نزدیکان محمدتقی مصباح‌یزدی نیز به جمع امضاکنندگان طرح استیضاح پیوسته است. ۶- حسین صمصامی است. صمصامی که برخلاف قوانین و مقررات، همزمان با تصدی ریاست بر دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرد و با کسب تنها ۲ درصد از آرای واجدین شرایط به مجلس راه یافت، پیش از آنکه از ریاست این دانشکده برکنار شود ظاهراً خود اقدام به استعفا کرد. ۷- نصرالله پژمان‌فر، عضو شناخته شده جبهه پایداری نیز ازجمله نمایندگانی است که طرح استیضاح همتی را امضا کرده است. ۸- حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نماینده اصولگرای مجلس که از امضاکنندگان طرح ممنوعیت مذاکره مسئولان و مقامات ایرانی با مقامات آمریکایی بوده است. ۹- امیرحسین بانکی‌پورفرد، نماینده دیگر مجلس که یکی از فعالیت‌های مهم و مورد توجه او، پیگیری مستمر تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی بوده است نیز در جمع امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر اقتصاد قرار دارد. ۱۰- سمیه رفیعی، نماینده اصولگرا مجلس دوازدهم و فراکسیون زنان مجلس است. او ازجمله نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری است. ۱۱- فاطمه محمدبیگی، نماینده اصولگرای مجلس که در آذرماه سال گذشته ویدئویی از حضور او در دانشگاه منتشر شد که در آن یک دانشجوی دختر انتقادات تندی را علیه او مطرح کرده بود. ۱۲- ابوالقاسم جراره، دیگر نماینده مجلس است که دبیرکل شریان (جریان انشعاب یافته از جبهه پایداری) است. ۱۳- روح‌الله ایزدخواه، چهره نزدیک به طیف پایداری از دیگر امضاکنندگان طرح استیضاح همتی است. ایزدخواه که پیش از این در گفت‌و‌گو با وب‌سایت جبهه پایداری، طرح مجدد مذاکره با ایالات‌متحده آمریکا را «شارلاتانیسم» سیاسی توصیف کرده بود نیز ازجمله مخالفان جدی دولت پزشکیان به شمار می‌رود. ۱۴- سیدمرتضی محمودی از شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی (شریان) و نفر ۱۵- میثم ظهوریان، دیگر چهره نزدیک به پایداری نیز در جمع امضاکنندگان استیضاح همتی حضور دارد. ظهوریان که در ابتدای سال جاری در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری نامه‌نیوز از ارائه «نسخه جدید جبهه پایداری برای اداره دولت و مردم» خبر داده بود و گویا از منتقدان رویکرد اقتصادی دولت پزشکیان است.

این ۱۵ نفر در واقع می‌خواهند به جای ۸۰ میلیون نفر تصمیم بگیرند. این افراد با صدای بلند خود نیز در تلاش هستند، پروژه وفاق دولت که همگرایی بین مجلس و دولت است، شکست بخورد. نگاهی دقیق‌تر به پیشینه سیاسی و گرایش‌های حزبی این نمایندگان، بار دیگر این نکته آشکار می‌شود که مخالفان دولت پزشکیان همچنان دغدغه‌های سیاسی خود را دنبال می‌کنند و استیضاح وزرا، به‌ویژه در شرایط کنونی، می‌تواند ابزاری برای اعمال فشار سیاسی بر دولت جدید باشد و ثبات و آرامش مورد نیاز را برای پیشبرد برنامه‌های دولت با چالش جدی مواجه کند. این رویکرد، در نهایت، نه‌تنها به نفع دولت و ملت نخواهد بود بلکه می‌تواند تبعات منفی متعددی را برای کشور به همراه داشته باشد.

  • منبع خبر : اقتصاد24