۰ تکتم نیوز/معاون امور جنگل گیلان، از مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی با آفت ابریشم باف ناجور در سطح ۱۱۳۵ هکتار از جنگل های استان خبر داد که با آلودگی های پراکنده مواجه است و گفت: مبارزه با این آفت در محدوده شهری بر عهده شهرداری هاست. صادق عابدینی با بیان اینکه در عرصه های جنگلی استان طی هفته های اخیر به […]
تکتم نیوز/معاون امور جنگل گیلان، از مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی با آفت ابریشم باف ناجور در سطح ۱۱۳۵ هکتار از جنگل های استان خبر داد که با آلودگی های پراکنده مواجه است و گفت: مبارزه با این آفت در محدوده شهری بر عهده شهرداری هاست.
صادق عابدینی با بیان اینکه در عرصه های جنگلی استان طی هفته های اخیر به صورت پراکنده شاهد طغیان آفت کرم ابریشم باف ناجور هستیم، اظهار کرد: این آفت بومی نیست و سالیان سال است که در استان ما وجود داشت؛ البته در برخی از سال ها مانند امسال با طغیان آن مواجه می شویم.
وی با بیان اینکه آفت ابریشم باف ناجور از انواع و اقسام درختان تغذیه می کند، افزود: بیش از ۵۰۰ گونه درخت و درختچه در استان میزبان شب پره ابریشم باف ناجور هستند و شاهد ظهور و بروز کرم ها(لاروها) در عرصه های جنگلی از مناطق ساحلی گرفته تا ارتفاعات ۳۵۰۰ متری استان، هستیم.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به مشاهده آفت ابریشم باف ناجور در جنگل های بلوط و ممرز و راش و آلوچه وحشی و گلابی وحشی، عنوان کرد: این آفت در سال یک نسل دارد و تخم های آن عموما در فصول بهار و تابستان تبدیل به لارو شده و از برگ درختان تغذیه می کنند.
طغیان آفت «ابریشم باف ناجور» در گیلان
عابدینی با بیان اینکه تخم ها در ارتفاع پایین و حدفاصل بین ریشه تا تاج تجمع دارند، خاطرنشان کرد: در این مرحله امکان جمع آوری تخم ها و لاروها به صورت دستی وجود دارد؛ البته به دلیل وسعت عرصه های جنگلی استان، جمع آوری مکانیکی تخم این آفت نیازمند صرف زمان، اعتبار و نیروی انسانی بوده و عملا امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به جمع آوری مکانیکی تخم ها در پارک جنگلی گیسوم، اضافه کرد: در کنار روش مکانیکی، استفاده از محلول ترکیبات زیستی(بی.تی) برای از بین بردن تخم و لارو مناسب است. استفاده از سموم شیمیایی برای مبارزه با این آفت توصیه نمی شود، زیرا به دشمنان طبیعی و سایر موجودات آسیب می زد.
معاون امور جنگل گیلان، دشمنان طبیعی آفت ابریشم باف ناجور را دسته های پرندگان از جمله سار و پرستو و گنجشک دانست و یادآور شد: متاسفانه کاهش جمعیت سارها و گنجشک ها موجب شده شاهد طغیان این آفت در هر چند سال یک بار باشیم.
وی از مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی با آفت ابریشم باف ناجور در سطح ۱۱۳۵ هکتار از جنگل های استان خبر داد که با آلودگی های پراکنده مواجه است و گفت: مبارزه با این آفت در محدوده شهری بر عهده شهرداری هاست؛ استفاده از محلول بی.تی در کنار کنترل مکانیکی(جمع آوری کلونی تخم از تنه درخت) خیلی سریع کرم ها را از بین می برد.
عابدینی با اشاره به مخاطرات آفت ابریشم باف ناجور، اضافه کرد: این آفت از برگ درختان تغذیه می کند، در حالی که درختان به کمک برگ ها رویش سالانه دارند و لذا از دست دادن هر برگ بر رویش درخت اثر منفی می گذارد و شاهد ایجاد خزان در درختان هستیم.
وی شب پره ابریشم باف ناجور، پروانه سفید اشجار، سوسک برگخوار، شب پره شمشاد و بلایت را از جمله آفات و بیماری های موجود در عرصه های جنگلی استان گیلان دانست که عمدتا وارداتی هستند و تاکید کرد: با ایجاد ذخیره گاه شمشاد از این گونه هیرکانی محافظت میکنیم.
Thursday, 21 November , 2024