سهم بیست درصد کم هزینه‌ترین و پُر هزینه‌ترین جمعیت در مناطق شهری به ترتیب ۶.۶۰ و ۴۶.۵۴ درصد است.

تکتم نیوز/ضریب جینی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش نابرابری درآمد در جامعه است. ضریب جینی عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملا برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع درآمد‌ها است.

براساس گزارش مرکز آمار ایران ضریب جینی کشور در سال ۱۴۰۲ با ۰.۰۱۰۲ افزایش به ۰.۳۹۷۹ رسید و مطابق آن سهم ۲۰ از درصدپرهزینه‌ترین جمعیت کشور از توزیع درآمد‌ها به ۴۷.۵ درصد رسیده است.

ضریب جینی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش نابرابری درآمد در جامعه است. ضریب جینی عددی است بین صفر و یک که در آن صفر به معنی توزیع کاملا برابر درآمد یا ثروت و یک به معنای نابرابری مطلق در توزیع درآمد‌ها است.

مرکز آمار ایران طی گزارشی ضریب جینی خانوار‌های ایرانی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد که براساس آن، این ضریب برای خانوار‌های کل کشور ۰.۳۹۷۹ است که در مقایسه با سال قبل ۰.۰۱۰۲ افزایش نشان می‌دهد.

همچنین ضریب جینی خانوار‌های شهری و روستایی کل کشور به ترتیب ۰.۳۸۲۰ و ۰.۳۵۸۳ است که نسبت به سال قبل به ترتیب ۰.۰۱۲۴ افزایش و ۰.۰۰۶ کاهش نشان می‌دهد.
شکاف درآمدی در کدام استان‌ها کم‌تر و بیش‌تر است؟
براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ در مناطق شهری کمترین ضریب جینی در استان کرمان (۰.۲۶۲۵) و بالاترین ضریب جینی در استان سیستان و بلوچستان (۰.۴۱۹۸) محاسبه شده است. همچنین در مناطق روستایی کم‌ترین ضریب جینی مربوط به استان کرمان (۰.۲۴۱۳) و بیش‌ترین ضریب جینی مربوط به استان همدان (۰.۳۹۴۸) است.